Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

cena-ecoomerce-webshop-sajt

Cena SEO optimizacije za eCommerce sajtove

Koliko košta SEO? Cena SEO optimizacije za eCommerce sajtove može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući obim posla, konkurenciju u industriji, veličinu sajta i ciljeve koje želite postići. Za određene SEO usluge neke agancije naplaćuju usluge i po satu. Cena se obično kreće između 100 EUR i 200 EUR po satu, cena može biti viša u zavisnosti od konkurencije i kompleksnosti sajta kao i šta se tačno radi da li je on-off page, tehničko sređivanje sajta i slično.

Mesečno plaćanje 600 eur

Naš princip rada za SEO optimizaciju je mesečna pretplata koja uključuje različite nivoe usluga. Cena mesečne pretplate može se kretati od nekoliko stotina do nekoliko hiljada eura mesečno, u zavisnosti od obima posla i konkurencije u vašoj industriji. Za naprednije eCommerce shopove cena može biti i procentualna, odnosno naš fee za ulugu je % od organske prodaje, potrebno je ispuniti neke od uslova za saradnju (organski mesečni profit od minimum 50.000 eur) a mi dajemo garanciju na rezultate i povećanje prodaje.

Cena SEO optimizacije za Web Shopove zavisi od veličine sajta, broja proizvoda, konkurencije i drugih faktora. Fiksna cena projekta može biti povoljnija opcija ako imate jasno definisane ciljeve (KPI) i budžet.

Važno je napomenuti da je SEO dugoročna strategija i da rezultati mogu biti vidljivi tek nakon nekoliko meseci rada. Stoga, uzimajući u obzir cenu, takođe treba proceniti vrednost i potencijalni povraćaj investicije (ROI) koji će vam optimizacija doneti u vidu povećanja organskog saobraćaja, boljeg rangiranja na pretraživačima i veće vidljivosti vašeg eCommerce sajta što će kao krajnji rezultat imati veći broj konverzija / prodaje.

Tehnički SEO

Tehnički SEO se odnosi na optimizaciju tehničkih elemenata veb sajta kako bi se poboljšalo njegovo rangiranje na pretraživačima i omogućilo bolje korisničko iskustvo. Tehnički SEO fokusira se na aspekte veb sajta koji se odnose na njegovu infrastrukturu, performanse i tehničke specifikacije.

Brzina učitavanja: Brzina učitavanja stranica je od vitalnog značaja za online prodavnice. Spor sajt može dovesti do gubitka posetilaca i potencijalnih kupaca. Optimizacija brzine učitavanja može uključivati kompresiju slika, minimiziranje HTTP zahteva, upotrebu keširanja, optimizaciju koda i hosting na pouzdanom serveru. Redovno praćenje i testiranje brzine sajta je takođe važno kako biste identifikovali i rešili bilo kakve performanse problema.

Responsivni dizajn: Vaša online prodavnica treba biti optimizovana za prikaz na različitim uređajima i ekranima, uključujući desktop računare, tablete i mobilne telefone. Responsivni dizajn omogućava prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti vaše prodavnice prema veličini ekrana, što poboljšava korisničko iskustvo i podržava mobilno korisničko iskustvo.

Struktura URL-ova: URL-ovi vaših proizvoda i kategorija trebaju biti jasni, čitljivi i optimizovani za pretraživače. Koristite opisne ključne reči u URL-ovima kako biste olakšali pretraživačima razumevanje sadržaja stranice. Na primer, umesto: “mojaprodavnica.com/product123454-category-brand-name2/date/year”, friendly permalink bi izgledao: “mojaprodavnica.com/naziv-proizvoda”.

Optimizacija meta oznaka: Meta oznake, poput meta naslova i meta opisa, igraju važnu ulogu u SEO optimizaciji. Svaka stranica treba imati jedinstvene, relevantne i dobro napisane meta oznake koje opisuju sadržaj te stranice. Ovo pomaže pretraživačima da razumeju sadržaj i prikazuju relevantne informacije u rezultatima pretrage.

Optimizacija stranica za pretraživače: Postoji nekoliko tehničkih optimizacija koje se mogu primeniti na stranicama proizvoda i kategorija. To uključuje optimizaciju naslova, podnaslova, slika, alt oznaka, internih linkova i strukturiranog markiranja (Schema Markup) koji može objasniti Googlu vaš sadržaj na sajtu mnogo preciznije, jedan od alata je Schema Markup Validator čijim korišćenjem možete popraviti rangiranje svog e-shopa. Pravilna upotreba ključnih reči i optimizacija sadržaja na stranicama proizvoda pomaže pretraživačima da bolje razumeju sadržaj i rangiraju ga na višim pozicijama pretrage.

Zašto je SEO obavezan kada prodajete fizičke proizvode?

Kada imate online prodavnicu za fizičke proizvode SEO vam omogućava da ciljate specifične ključne reči i fraze koje su povezane sa vašim proizvodima. Kada potencijalni kupci pretražuju te ključne reči, želite da se vaša stranica pojavljuje među rezultatima pretrage. Na taj način privlačite posetioce koji su zainteresovani za proizvode koje prodajete.

Poboljšanje korisničkog iskustva UX: SEO on-page obuhvata i poboljšanje korisničkog iskustva (UX user experience) na vašem shopu. To uključuje brzo učitavanje stranica, intuitivnu navigaciju, mobilnu prilagodljivost i lako pronalaženje informacija o proizvodima. Kada je korisničko iskustvo pozitivno, posetioci su više motivisani da istraže ponudu i lakše kupe.

Povećanje prodaje i konverzija

Kada su ti posetioci zainteresovani za vaše proizvode i imaju pozitivno iskustvo na sajtu, povećava se verovatnoća da će izvršiti konverziju, odnosno izvršiti kupovinu. Poboljšanje SEO-a može pomoći u povećanju prodaje i generisanju većeg prihoda.

Danas sve što poželimo tražimo na Googlu, ako niste na prvim stranama za određenju KW (ključnu frazu) propuštate ogromanu zaradu. Kroz besplatnu analizu vašeg shopa možete saznati koje su to ključne fraze koje propuštate, pošaljite upit za SEO ponudu.

ecoom-sajt

Konkurentska prednost

Ako konkurišete sa drugim prodavcima fizičkih proizvoda, dobro optimizovan shop vam može pružiti konkurentsku prednost. Kada se vaša stranica bolje rangira od konkurencije, imate veću šansu da privučete nove i zadržite stare kupce. Takođe, pozicioniranje među vrhunskim rezultatima pretrage može stvoriti percepciju pouzdanosti i kvaliteta kod potencijalnih kupaca.

Ukratko, SEO optimizacija je ključna za prodaju fizičkih proizvoda putem interneta jer vam pomaže da povećate vidljivost, privučete relevantne posetioce, poboljšate korisničko iskustvo i povećate konverzije. To može imati pozitivan uticaj na rast vašeg poslovanja i ostvarivanje veće online prodaje.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button