Marketing Srbija – Izrada Web Sajta

Kako napraviti HTML potpis (sa linkovima) iz PSD photoshop fajla

Postoji mogućnost da PSD fajl koji ste napravili kao SLIKU bilo ona (jpeg, png) pretvorite u HTML kod koji će toj slici dodati linkove. Potreban je PSD fajl, običan Notepad i pratite dalje uputstvo.

Korak 1

Otvoriti PSD fajl, zatim Slice Tool-om izdvojiti delove tako da pokriju celu sliku (da svi delovi slike budu isečeni bez obzira što neće svi delovi biti linkovani), kako bi slika posle bila kompletna kada se exportuje.

Sada sledi dalje, kada selektuejmo sve idemo na File > Export > Save for Web , fajl nazovemo kako želimo a sistem će taj fajl pretvoriti u onoliko delova u koliko smo Slice Tool-om podelili sliku.

Ovaj korak možemo ponoviti opet ali umesto na Save idemo sada na Preview (kako bi uzeli HTML kod za u sliku i isečene delove iste).

Otvoriće nam u browseru fajl koji sadrži HTML kod, kopiraćemo ceo kod počevši od “<html>” sve do “</html>”. A taj kod posle zameniti slikama koje smo Exportovali iz Photoshop-a.

Slike tj. exportovane delove dodamo u Media sajta (fajlovi sajta)

Ono što nam je potrebno je link do te slike (URL link) kopiramo ga i zameniko u prethodno pomenutom KODU.

U KODU (običan Notepad fajl u kome smo dodali KOD iz HTML Preview iz exporta PSD fajla) zamenimo sve što je .jpeg odnosno sve ono što se nalazi izmedju navodnica u delu <img src =”OVDE STAVIT URL SLIKE”> dok je u navodnicima polja<a href=”OVDE IDE LINK GDE ŽELIMO DA VODI”>.

Kada zamenimo linkove idemo da sačuvamo fajl kao .TXT i . HTML (tako što na kraju naziva fajla dodamo .html *sa tačkom).

Sada imamo TXT i HTML fajl primer kao na slici ispod.

Treba vam dodatna pomoć?

Ako iz nekog razloga niste uspeli ili nemate PSD fajl, photoshop, muči vas html kod, a želite custom potpis sa slike linkovan u delovima koje odaberete – kontaktirajte nas.

Call Now Button