Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

email-marketing-srbija-ms

Email marketing

U slučaju da nemate email bazu, ovo je idealno rešenje za vas. Korišćenjem naše email marketing baze podataka možete poslati newsletter prema definisanim kriterijumima. Ako šaljete firmama, dajemo mogućnost da odaberete deletnosti, državu i gradove. U ponudi trenutno imamo države regiona (SRB, BIH, CG, HR), evrope iz preko 60 različitih delatnosti.

Preko našeg servisa, pored reklamnih i akcijskih ponuda, možete slati i obaveštenja, kao i razne upite i zahteve. Mi vam omogućavamo dokazano uspešan i najjeftiniji vid marketinga, koji se najbrže realizuje. Email baza se proverava i ažurira, a mail adrese koje se više ne koriste ili nisu aktivne, se automatski brišu iz sistema. Na ovaj način, promotivni mail se šalje isključivo validnim korisnicima. Za sve dodatne posebne zahteve kao i izradu posebnog softwera prilagođenom vašim potrebama kontaktirajte nas.

Email marketing je izuzetno koristan alat za promociju vašeg sajta i društvenih mreža. Iako se često fokusiramo na popularnost društvenih mreža i njihov uticaj na poslovanje, Email marketing pruža jedinstvene prednosti i može biti veoma efikasan u angažovanju ciljne publike i generisanju poseta na sajtu.

Kada koristite Email marketing, imate direktnu komunikaciju sa svojom publikom. Emailovi stižu direktno u inbox primalaca, što znači da imate veliku šansu da se povežete sa njima na ličnom nivou. Ovo je važno jer možete pružiti personalizovane poruke i sadržaj koji je relevantan za njihove interese i potrebe. Takođe, Email marketing vam omogućava da direktno pozovete primaoca na akciju (npr. posetu vašem sajtu, kupovinu proizvoda ili prijavu na događaj), što može rezultirati konverzijama.

Email marketing takođe pomaže u izgradnji i održavanju odnosa sa vašom publikom. Redovnim slanjem korisnog i relevantnog sadržaja putem Emailova, možete graditi poverenje i lojalnost kod vaših pretplatnika. Ovo je važno za izgradnju dugoročnih odnosa sa korisnicima i generisanje ponovnih poseta na sajt.

Kada je reč o društvenim mrežama, Email marketing može biti odličan način da povećate broj pratilaca na svojim profilima. Na primer, možete koristiti Email kampanju kako biste poslali Email pretplatnicima sajta ili kupcima sa pozivom da vas prate na društvenim mrežama. Ovo će vam pomoći da povećate vidljivost i angažman na društvenim mrežama. Takođe, Email marketing može biti korišćen za promociju sadržaja sa vašeg sajta na društvenim mrežama. Na primer, možete poslati Email pretplatnicima sajta sa obaveštenjem o novom blog postu, vestima ili posebnim ponudama. Ovo će ih podstaći da posete vaš sajt i podelite sadržaj na društvenim mrežama, čime se povećava vaša vidljivost i dosegnutost.

Ukratko, Email marketing je odličan za promociju sajta i društvenih mreža. Pruža vam mogućnost da direktno komunicirate sa svojom publikom, personalizujete poruke, pozivate na akciju i gradite odnose sa korisnicima. Takođe možete koristiti Email marketing za povećanje pratilaca na društvenim mrežama i promociju sadržaja sa vašeg sajta. Integracija Email marketinga sa društvenim mrežama može doneti sinergijske efekte i pomoći vam da ostvarite uspeh u digitalnom marketingu.

Standardni i Premium Newsletter

Ako želite da vam se email marketing kampanja značajno razlikuje od drugih, možemo vam napraviti standardni ili premium newsletter. Za razliku od standardnih newsletter-a, koji su slični, premium newsletter je unikat i radi se specijalno prema vašim zahtevima. Na ovaj način izgled mail-a će biti uvek prepoznatljiv. Kada napravimo idejno rešenje šaljemo na odobrenje, u newsletter-u možete kasnije menjati tekst, linkove i fotografije.

Kvalitetan sadržaj je ključan za uspešan Email marketing. Osigurajte da vaše poruke budu informativne, relevantne i korisne za primalce. Koristite jasan i privlačan dizajn koji odgovara vašem brendu i olakšava čitanje poruka. Uključite slike, grafike i CTA dugmiće kako biste podstakli primaoce na dalje akcije.

Kreiranje grupa

Mogućnost kreiranja neograničenog broja grupa i kontakata unutar njih. Identifikacija, naziv firme i logotip, tako da newsletter izgleda kao da ste ga poslali sa vašeg maila. A/B testiranje je važan proces u Email marketingu. On vam omogućuje da testirate različite elemente vaših Emailova kako biste videli koja varijanta najbolje funkcioniše. Možete eksperimentisati sa različitim naslovima, pozivima na akciju, rasporedom sadržaja ili čak sa dizajnom. Na osnovu rezultata A/B testiranja, možete optimizovati svoje Email kampanje i povećati njihovu efikasnost.

Praćenje kampanje

Praćenje email kampanje je jako bitan segment za uspešno poslovanje. Na ovaj način imate uvid koje email adrese su otvorile vaš mail ili kliknule na neki od linkova koji se nalazi u njemu. Kao što je već pomenuto, praćenje rezultata je ključno za uspešan Email marketing. Redovno pratite ključne metrike kao što su otvaranje poruka, klikovi na linkove, stope konverzije i odjave. Analizirajte ove podatke i koristite ih za prilagođavanje svoje strategije. Identifikujte šta funkcioniše dobro i šta može biti unapređeno, kako biste kontinuirano optimizovali svoje kampanje.

Odjava

Link koji se nalazi na dnu svakog maila, omogućava da se jednim klikom korisnik odjavi sa liste za primanje. Na ovaj način u bazi će ostati samo korisnici koji žele da primaju mail-ove od vas.

Izveštaj

Detaljan izveštaj poslatih, pročitanih, otvorenih, nevažećih i odjavljenih mail adresa. Izveštaj sadrži sve neophodne informacije, koje su uvek dostupne.

Testiranje i analitika

Da biste kontinuirano poboljšavali rezultate svog Email marketinga, redovno sprovodite testiranja. Isprobajte različite verzije Email naslova, sadržaja ili CTA dugmića kako biste utvrdili šta najbolje funkcioniše kod vaše publike. Takođe, pratite analitiku svojih Email kampanja kako biste dobili uvid u otvaranje poruka, klikove na linkove i stope konverzije i na osnovu toga prilagodite svoje strategije.

Prilagodljivost uredjajima

Naš newsletter je prilagodnjiv svim uređajima tako da će svako videti mail isto, bez obzira da li otvara preko računara, mobilnog telefona ili tableta. S obzirom na to da sve više ljudi koristi mobilne uređaje za pristup Emailovima, važno je da optimizujete svoje poruke za mobilne platforme. Osigurajte da su vaši Emailovi responsivni i da se pravilno prikazuju na različitim ekranima. Ovo će poboljšati korisničko iskustvo i povećati šanse da vaša publika interaguje sa vašim porukama.

Kapacitet slanja

Kapacitet slanja u okviru Email marketinga odnosi se na broj Emailova koje možete poslati u određenom vremenskom periodu. To može značiti količinu Emailova koje možete slati dnevno, nedeljno ili mesečno. Prekomerno slanje Emailova može dovesti do problema sa isporukom i može oštetiti vašu reputaciju kao pošiljaoca. Takođe, provajderi Email usluga mogu pratiti statistike slanja, uključujući stope odjave, broj prijavljenih kao spam ili nepoželjni Emailovi kako bi procenili kvalitet slanja. Naša trenutna email platforma ima kapacitet za slanje do 20.000 email poruka na dan. Ovo je najbrži način da za kratak vremenski period pošaljete veliki broj newsletter-a.

Kako iskoristiti Email marketing za uspeh vašeg poslovanja?

U današnjem digitalnom dobu, kada se mnogo pažnje posvećuje društvenim mrežama i novim marketinškim kanalima, Email marketing i dalje ostaje jedan od najefikasnijih alata za uspešno vođenje poslovanja. U ovom blog postu, istražićemo ključne komponente Email marketinga i pružiti vam praktične savete o tome kako iskoristiti tu moćnu marketinšku strategiju.

Izgradnja kvalitetne Email liste
Prvi korak u uspešnom Email marketingu je izgradnja kvalitetne Email liste. Nemojte kupovati ili koristiti nekvalitetne liste, već se fokusirajte na organski rast vlastite liste. To možete postići postavljanjem privlačnih CTA (Call-to-Action) dugmića na vašoj web stranici, korišćenjem lead magnet-a kao što su besplatni vodiči ili popusti, ili putem prikupljanja adresa posetilaca na događajima ili sajmovima.

Personalizacija i segmentacija
Jedna od najmoćnijih karakteristika Email marketinga je mogućnost personalizacije. Umesto slanja istih poruka svim primalacima, segmentirajte svoju Email listu na osnovu različitih kriterijuma kao što su demografski podaci, interesi ili kupovne navike. Na taj način možete pružiti personalizovane i relevantne poruke koje će povećati angažman i konverzije.

Testiranje i analitika
Da biste kontinuirano poboljšavali rezultate svog Email marketinga, redovno sprovodite testiranja. Isprobajte različite verzije Email naslova, sadržaja ili CTA dugmića kako biste utvrdili šta najbolje funkcioniše kod vaše publike. Takođe, pratite analitiku svojih Email kampanja kako biste dobili uvid u otvaranje poruka, klikove na linkove i stope konverzije i na osnovu toga prilagodite svoje strategije.

Koristite automatizovane poruke za dobrodošlicu, rođendane ili napuštanje korpe kako biste povećali angažman i prodaju. Automatizacija vam takođe pomaže da održite konzistentnost u komunikaciji sa svojim pretplatnicima.

Usklađenost sa zakonodavstvom o zaštiti podataka: Važno je da prilikom slanja Emailova poštujete zakonodavstvo o zaštiti podataka, kao što je GDPR. Osigurajte da imate pristanak vaših pretplatnika za slanje Emailova, omogućite im jednostavno odjavljivanje i upravljajte njihovim podacima na siguran način.

Zdrava frekvencija slanja

Frekvencija slanja je važna jer želite da ostanete u kontaktu sa svojom publikom, ali istovremeno ne želite ih preplaviti previše poruka. Pronalaženje prave ravnoteže je ključno. Testirajte različite frekvencije slanja i pratite reakciju vaše publike. Neka vam analitika pokaže kada je najbolje vreme za slanje i koliko često je optimalno kako biste održali angažman i smanjili mogućnost odjave.

Email marketing je i dalje snažan alat za uspešno vođenje poslovanja. Izgradnja kvalitetne Email liste, personalizacija i segmentacija, kvalitetan sadržaj i privlačan dizajn, testiranje i analitika, automatizacija te usklađenost sa zakonodavstvom o zaštiti podataka ključni su elementi koji će vam pomoći da iskoristite pun potencijal Email marketinga. Iskoristite ove savete i započnite s kreativnim i efikasnim Email kampanjama koje će vam pomoći u rastu vašeg poslovanja.

Scroll to Top
Call Now Button