Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

google-my-business-profile-seo-optimizacija-msrbija

Zašto je optimizacija Google Biznis Profila (Google My Business) jedna od najvažnijih opcija za uslužne delatnosti? Jer potencijalni klijenti svake sekunde pretražuju vašu uslugu na telefonu i dobijaju google predlog najbliže lokacije, odnosno prikazuje mu kao predlog najbliži biznis vezan za ključnu frazu.

Ovo je samim tim organski način da dobijete besplatne klijente kroz Google. Kako je Google objavio lokalne pretrage čine oko 40% svih pretraga na internetu, uključujući u sistem pretrage lokalne termine – ključne fraze.

Termini (ključne fraze) za lokaciju

Tako na primer oni koji pretražuju “stomatolog na vracaru”  za predlog dobiju mapu i lokacije ordinacija u okolini. Ovo je orgoman potencijal da dobijete nove klijente.

Upotrebom ovih ključnih fraza Google shvata da osoba koja pretražuje “šišanje pasa novi beograd” želi predloge bazirane na svojoj lokaciji.

Danas SVI imaju mobilni telefon i usluge koje su lokacijski bazirane: restorani, kafići, pet shopovi, frizeri, rodjendaonice, salone lepote, krojačke radnje, tepih servise  i mnogi drugi. Često kada pretražujemo na primer “veš mašina” Google predlaže najbliže radnje u kojima možete kupiti proizvod. Što samo ukazuje na ogroman potencijal prodaje i to uz pomoć lokalne SEO optimizacije vašeg biznisa na Google mapi.

Optimizacija Google Biznis Profila ti potencijalne kupce dovodi do vrata lokala

sisanje pasa novi beograd

Volume pretrage 33,100 results (0.46 seconds) *potencijal novih klijenata

frizerski salon vracar

Volume pretrage 59,100 results (0.45 seconds) *potencijal novih klijenata

frizerski salon vracar

Volume pretrage 59,100 results (0.45 seconds) *potencijal novih klijenata

salon lepote dorcol

Volume pretrage 26,700 results (0.47 seconds) *potencijal novih klijenata

servis bicikala novi beograd

Volume pretrage 79,100 results (0.39 seconds) *potencijal novih klijenata

Lokalni rezultati favorizuju najrelevantnije rezultate za svaku pretragu. Biznisi sa potpunim i tačnim informacijama je lakše upariti sa pravim pretragama, vodeći se Google izjavama.

Savet: Što češće ažurirajte svoje podatke kako se vaše poslovanje menja. Uverite se da ste uneli potpune poslovne informacije u profil preduzeća kako bi korisnici znali šta radite, gde ste i kada mogu da vas posete. Navedite informacije kao što su, ali ne ograničavajući se na iste: fizička adresa, broj telefona, kategorija (ima značajan uticaj), slike, opisi, atributi itd.

"Writing great reviews will increase the likelihood that your review will get published, and helps others discover the places that are just right for them. You may find that your business doesn’t show up for relevant searches in your area. To maximize how often users find your business in local search results, ensure that your business information in Business Profile is accurate, complete, and engaging."

Google Reviews
5/5
Kako vam mi možemo pomoći?

Kompletno vodimo i optimizujemo vaš Google my Biznis Profil (GBP). Od poboljšanja ocena na googlu do optimizacije samog profila i slika za bolji local search.

Organski proverenim profilima povećavamo % pozitivnih ocena. 

Kompletna optimizacija Google Biznis Profila za vaše preduzeće, firmu, dodavanje opisa, satnice i svih drugih atributa zavisno od potreba biznisa.

Nije dovoljno samo okačiti slike i pustiti niz vodu. Optimizacijom alt tagova slika kao i meta opisa fotografija doprinosite kvalitetnom rangiranju za ključnu frazu/termin.

Možda niste znali ali GBP ima opciju da pišete tekstove čak i napravite Google sajt. Sve ove opcije pomažu vašem profilu da se istakne u pretrazi kroz Google mape. 

Ocena kvaliteta meri se i konverzijama nakon što neko udje na vaš sajt kroz Google mapu, vidljivost elemenata za lako zakazivanje termina, mobile freindly sajt sa najboljim UX za korisnike može biti presudan da neko baš tu bukira.

Ako vaš sajt izgleda moderno i jasno onda se nekako podrazumeva da je i usluga vrhunska (upravo to danas potencijalni klijenti traže).

optimizacja gbp

Koliko to košta?

Ako gledaš na ovo kao na kupovinu (savetujemo da nastaviš da guglaš dalje), ukoliko na ovo gledaš kao investiciju u svoj biznis – onda izaberi jedan od načina ispod. 

setup fee

start GBP

200

Jednokratna optimizacija Google My Business Profila za optimimalne rezultate

mesečno

održavanje

Kreiramo ponudu na osnovu potreba samog profila, broja ocena i kategorije biznisa.
Cena na upit.

Pošalji upit za saradnju

Tu samo da vam pomognemo da iskoristite pun potencijala vašeg online biznisa


Scroll to Top
Call Now Button