Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

odrzavanje-web-sajtova-web-shopopva

Održavanje web sajtova / web shopa

Nakon izrade sajta ili online prodavnice posao tek počinje. Održavanje sajta je isto što i održavanje relanog biznisa – ako radnja ne radi nema ni kupaca. Ovaj proces online radnje je malo drugačiji danas jer sve više poslova prvenstveno počinju kroz online marketing kampanje.

Logično je da ukoliko ne ažurate informacije propuštate priliku da iste predstavite vašim potencijalnim klijentima. Bez obzira što je sasvim prirodno da ćete nakon izrade sajta želeti da imate što manje troškova, a dobijete što više od svog sajta – potrebno je raditi na njemu.

Kako vreme prolazi vaša konkurencija raste a samim tim vaša pozicija opada. Zašto? Živimo u vremenu gde se promene u informacijama, uslugama, proizvodima menjaju na mesečnom nivou.

Nakon nekog vremena shvatićete da je sav novac koji ste uložili u izradu sajta uzalud izgubljen, jer više niko ne može da Vas pronađe na prvim strana jer korisnici traže najsvežije i relevantnije informacije.

Šta je tačno održavanje veb sajtova?

Održavanje veb sajtova uključuje niz različitih usluga koje su kombinovane zajedno u jednu celinu. U suštini, kada sklopite ugovor sa kompanijom poput naše za upravljanje vašom veb stranicom, mi obavljamo sav posao vezan za vaš veb sajt. Sve što potrebno je da nam kažete šta vam treba od ažuriranja. Primer: objavljivanje vesti i osvežavanja galerije slika, ažuriranje osnovnih podataka o kompaniji i vođenje online prodavnice.

Drugi deo odnosi se na tehničko održavanje sajta ovde spadaju sve one aktivnosti koje služe da sajt bude aktivan i funkcionalan, a informacije na njemu sveže i ažurirane. Govorimo o redovnom backupu sajta i baze podataka, updatovanju CMS-a i dodataka, čišćenje od virusa…

Bezbednost web sajtova

Web sajtovi su dans pod stalnom napadom hakera. Većina ovih napada je automatizovana i osmišljena je da bi koristili vaš sajt kao platformu za ubacivanje zlonamernog virusa koji će zaraziti kasnije korisnike i vas. 

Ažuriranje web stranica je važno za održavanje visokog nivoa sigurnosti. Sigurnosne propuste i ažuriranja CMS platformi, dodacima i pluginovima pomažu u zaštiti web stranica od potencijalnih sigurnosnih pretnji, kao što su hakovanje, zloupotreba podataka ili druge vrste napada.

Osigurati da je vaš sajt siguran i bezbedan za vas i vaše korisnike je #1 prioritet.

Redovno ažuriranje svih web stranica

Sadržaj je najvažniji deo vašeg online biznisa. Izmena i dopuna informacija su sastavni deo svake ponude, akcije promene cena i usluga kao i dodavanje novih u okviru vašeg biznisa. Biti u korak sa vremenom, tehnologijom i ažurnim informacijama je ključ biznisa, pogotovu kada je shop u pitanju. Zamislite da niste promenili cene i ljudi kupe? Ovo se ne događa retko (iz našeg ugla), teže je posle zadržati kupca a usput i reputaciju samog shopa. Svaki zadovoljan kupac vredi bar x2, što se na kraju godine znatno oseti u profitu. 

Održavanje tačnih i ažurnih informacija kupci / korisnici imaju više poverenja u vaš brend. 

Najvažnije kada je WordPress u pitanju upravo jesu ažuriranja sistema i plugina (koji mogu da spreče da neko hakuje sajt), WP koristi skoro 2/3 planete samim tim i veliki broj korisnika želi da hakuje mrežu i dodatke. Ovde je ključno znati koji dodaci su bezbedni a koji ne. 

Održavanje stranica

Koristimo najsavremeniju tehnologiju za praćenje i održavanje web sajtova i online prodavnica. Na osnovu ponašanja korisnika na vašem sajtu možemo tačno odrediti koje izmene su potrebne a koje suvišne na nekim stranama kako bi sajt bio isplatljiviji za vas.

Ažuriranje web stranica može imati pozitivan uticaj na SEO (optimizacija za pretraživače). Redovno ažuriranje sadržaja, meta tagova, alt tagova za slike i druge SEO elemente može poboljšati rangiranje web stranica na pretraživačima i povećati njihovu vidljivost u organskim rezultatima pretrage.

Updejt sadržaja (copy) je ključno za održavanje njihove relevantnosti. Aktuelan sadržaj privlači posetioce i pomaže u održavanju njihovog interesa. Ažuriranje informacija o proizvodima, uslugama, uslugama ili blogovima osigurava da web stranice budu relevantne za trenutne potrebe i očekivanja korisnika u sadašnjem vremenu.

Izrada landing stranica (kao dopuna sajtu)

Bez kvalitetne landing stranice koja konvertje posetioca u stvarnog klijenta svaki sajt je samo lepa prezentacija. Ako želite da vaša kampanja ima smisla nije problem u budžetu već u landing stranici na koju ih kampanja vodi. Naš stručni tim će vašu landing stranicu optimizovati za najbolje rezultate. Kroz prodajni levak lakše možete pratiti i optimizovati proces i zaključiti kako da povećate prodaju A/B testiranjem.

Šta ako ste proširili biznis? Dodali nove kategorije ili imate više informacija kojima ćete svoju ciljnu obavestiti o novinama u vašem biznisu.

Reorganizacija web sadržaja za Google

Reorganizacija web sajta i konstantno održavanje može pomoći pozicioniranju vašeg sajta na pretraživačima i povećati posetu ka određenim web stranicama ili proizvodima. 

Osim ažurnih informacija dobra link struktura samog sajta doprineće boljoj poziciji na guglu a samim tim i više novih klijenata. Ovo je jedna od dodatnih usluga jer ipak SEO optimizacija je jedna od najvažnijih stvari svakog online biznisa. AKo imate shop SEO bi trebao biti vaš glavni kanal prodaje.

Dopuna sadržaja može biti sjajna stvar za budućnost vašeg biznisa (ova usluga dodatno se naplaćuje ukolko neko iz našeg tima radi na sadržaju), ukoliko već imate nekog mi se možemo pobrinuti da redovno dopunjujemo, odnosno objavljujemo sadržaj na sajtu. Izradimo i pronađemo fotografije za post koji bi prethodno optimizovali za brzinu, odnosi se na slike koje mogu biti i WebP ako je potrebno, ili ih kompresujemo za brži odziv, zavisno od sajta do sajta.

hakovan sajt (1)

Da li čistite sajt od virusa?

Upravo je ovo ključna tačka kada se neko odluči za održavanje. Sve što na izgled ne vidite (jer sajt normalno radi) nije znak da vaš sajt nema viruse. Hakeri su sve opasniji kada je u pitanju ulazak u WP, ostanu tako tiho dok sve ne postave i onda samo BUM – vaš sajt ima kineska slova ili zauzima velike resurse hostinga za Phishing, hakere ne zanima da li je vaš sajt mali ili da li imate popularan brend, ili ste nova kompanija, ili čak samostalni preduzetnik. Oni hakuju sajtove koristeći podmukle metode.

A kada sajt koji donosi novac, reputaciju i služi biznisu “padne” vi gubite novac. Upravo da do ovoga ne bi došli odžavanje sajta je jedna od neophodnih ali i pametnih investicija online biznisa. 

Da se vratimo na pitanje – DA, čistimo sajtove i online prodavnice od virusa. Za saradnju pošaljite upit.

Scroll to Top
Call Now Button