Marketing Srbija – Izrada Web Sajta

Video marketing

video-marketing-srbija

Video marketing predstavlja jedan od najefektnijih načina da povećate online prodaju, privučete nove kupce i promovišete proizod/uslugu.

Šta je Online video marketing?

U online video marketingu u Srbiji naviše smisla ima govoriti o marketingu na Youtube-u. 18. marta ove godine Youtube je obradovao oglašivače u Srbiji omogućavajući im da svoje reklame plasiraju na ovoj planetarnoj mreži, onko kako to već duže vreme rade strani oglašivači.

Najčešće se reklame prikazuju “Trueview In-stream” gde se gledaoci reklama emituje pre videa koji je želeo da pogleda s tim da nakon nekoliko sekundi gledaoc dobije opciju da isključi reklamu. Reklama se oglašivaču naplaćuje samo ako je gledaoc odgledao bar 25% reklame.

video-marketing-yourube-reklamiranje-marketing-srbija-min

Iako gledaoci neće biti oduševljeni reklamom, Google u svojim proračunima tvrdi da će 21% korisnika odgledati video do kraja. Ipak, postoji i jedan veliki plus i za onaj deo tržišta koji će preskočiti reklamu. Dovoljno je samo nekoliko sekundi da brend ostane u svesti potrošača. Nekoliko sekundi će svaki posetioc kom je emitovana Vaša reklama morati da je odgleda.

Dakle kvalitet reklame i snažna i jasna poruka, dopreće do velikog broj ljudi! Ukoliko niste sigurni kako da napravite dobru i efektnu video reklamu, naš tim Vam i tu može pomoći ( kontaktirajte nas ) .

Drugi vid reklamiranja na Youtube – u su tzv. “Trueview In-display” reklame. To su reklame koje se pojavljuju u rezultatima pretrage videa, kao tematski povezan video materijal sa onim što je gledaoc tražio. Ili se pojavljuju u vidu diskretnog teksta na samom polju video prikaza a gledaoc može proizvoljno da ih skloni.

Ove reklame korisnik sam bira da li će gledati i zato je vrlo važno da one budu lepo i atraktivno predstavljene i dobro ciljane na kanalima koje gleda upravo Vaša ciljna grupa.

video-marketing-yourube-reklamiranje-marketing-srbija-opcije-min

Zašto Vam je potreban Video marketing?

Baš kao i Adwords i Facebook reklame, i Youtube pruža mogućnost targetiranja i emitovanja reklama upravo ciljnoj publici. Takođe, troškovi su manji jer se naplaćuju samo one reklame koje je korisnik bar delimično odgledao.

Video reklama je možda najefikasniji vid “lansiranja” nekog brenda u svest potrošača.
Analize pokazuju da čovek zapamti 20% onoga što čuje, 30% onoga što vidi i čak 70% onoga što vidi i čuje!

Ako tome dodamo podatak da čak 2/3 Internet korisnika u Srbiji koristi Youtube za gledanje video materijala, zaključak se sam nameće – ovo je definitivno marketing kanal koji treba maksimalno iskoristiti!

Šta će naš tim uraditi za Vas?

Da li ste pripremili adekvatan video materijal? Ako jeste, posao tu tek počinje. Naš tim će Vam, na osnovu istraživanja i iskustva, dati predlog optimalnog budžeta potrebnog za start Vaših video kampanja.

Odredićemo najbolju vrstu reklame, kanale i ciljnu publiku kojoj će se reklama emitovati. Svakodnevno ćemo pratitit tok, rezultate i troškove Vaše kampanje, unapređivati je i usmeravati na najefikasniji način.

Od nas ćete uvek dobiti pristup jasnim statističkim podacima, troškovima i efektima Vaše video kampanje.

Call Now Button