Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

izrada-mobilnih-aplikacija-android-iphone-windows-mac-min

Izrada mobilnih aplikacija

Razvojem tehnologije razvija se i potreba za mobilnim aplikacijama. Da li je u pitanju izrada mobilnih aplikacija po vašoj specifikaciji ili je potrebno razviti-smisliti nov koncept-ideju mobilne aplikacije sa naše strane, a po vašim ciljevima i smernicama naš tim je tu za vas.

app shop chair

Izrada iOS / iPhone aplikacija

iOS operativni sistem jedan je od najzahtevnijih. A odobravanje aplikacija od strane Apple stora je nekad izuzetno dug i komplikovan i dug proces. Brojne prodedure koje se moraju ispoštovati, kako u brzini aplikacije, tako i u korisničkom iskustvu po iOS standardima nekada mogu i po nekoliko meseci odužiti datum aktivacije aplikacije.

Šta je NATIVE a šta WEB app ?

Izrada mobilnih IOS, Android ili Windows aplikacija se može razlikovati i kao native ili web aplikacije. Koja je razlika?

 • Native aplikacija ima svoj poseban sistem i stabilnija je u odnosu na web aplikaciju jer je njen source njena baza podataka specijalna za tu namenu.
 • Web aplikacija podatke “vuče” iz web sajta – sam naziv asocira zar ne? Web aplikacija može biti sporija u radu jer opet source podataka ide kroz/iz sajta.

NATIVE aplikacije

Native aplikacije su aplikacije koje su specifično razvijene za određenu platformu, kao što su Android, iOS (Apple), Windows, macOS itd. Ove aplikacije su pisane u jezicima kao što su Java, Swift, Objective-C ili C#, i koriste se alati i okviri koje platforma pruža. Native aplikacije su optimizirane za određenu platformu i imaju potpuni pristup svim funkcijama i mogućnostima uređaja, kao što su kamera, GPS, senzori i druge hardverske komponente. Ove aplikacije se preuzimaju i instaliraju sa platformskih prodavnica (Google Play Store, Apple App Store, Windows Store, itd.).

WEB aplikacije

Web aplikacije su aplikacije koje se izvode unutar web pregledača. One se obično razvijaju koristeći web tehnologije kao što su HTML, CSS i JavaScript. Korisnik pristupa ovim aplikacijama tako što otvori web pregledač i unese URL adrese aplikacije. Web aplikacije su platformski nezavisne i mogu se izvoditi na različitim uređajima i operativnim sistemima bez potrebe za preuzimanjem i instalacijom. Međutim, web aplikacije mogu biti ograničene u pristupu određenim hardverskim mogućnostima uređaja, kao što su senzori, kamera itd.

Šta je NATIVE a šta WEB app

Ključne razlike između NATIVE i WEB aplikacija su:

 • Performanse i optimizacija: Native aplikacije su obično brže i bolje optimizirane za određenu platformu, dok web aplikacije zavise od performansi web pregledača.
 • Pristup hardveru: Native aplikacije imaju dublji pristup hardveru uređaja, dok web aplikacije imaju ograničeniji pristup i zavise od mogućnosti web pregledača.
 • Dostupnost: Native aplikacije se preuzimaju i instaliraju sa platformskih prodavnica, dok se web aplikacije jednostavno otvaraju u web pregledaču.
 • Platformski nezavisnost: Web aplikacije su platformski nezavisne i mogu se izvoditi na različitim uređajima i operativnim sistemima.
 • Ažuriranje: Ažuriranje native aplikacija zahteva preuzimanje novih verzija, dok se web aplikacije automatski ažuriraju kada se promene na serveru.
Pošaljite upit, popunite kratku formu i dobićete brz odgovor!

Izbor između native i web aplikacija zavisi od specifičnih potreba projekta, ciljne publike i funkcionalnosti koje aplikacija treba da pruži. Shodno performansama i vremenu izrade razlikuje se i cena, izrada web aplikacija za mobilne uredjaje je niža u odnosu na izradu native aplikacije.

Izrada Android aplikacija

Izrada Android aplikacija je naša specijalnost. Nekoliko Android developera iz našeg tima koji rade na projektima ovog karaktera u potpunosti mogu odgovoriti na vaše najsložnije zahteve. Cilj je postaviti projektni zadatak kako bi ceo proses išao glatko, kako bi svi znali tačne procese i funkcionalnosti same aplikacije.

Neretko je važno da se pre izrade same mobilne aplikacije backenda, odnosno baza podataka podesi i uskladi sa potrebama uvoz sadržaja u aplikaciju, što takodje zahteva stručno znanje, te se i u tom polju trudimo da u saradnji sa klijentom što pre uskladimo sve potrebne resurse sa kojih će se raditi uvoz sadržaja u aplikaciju, a sa osnovnim ciljem da aplikacije budu stabilne te izradjujemo poseban CMS sistem za korisnike.

mob-app-analytics

Instalacija analitike posećenosti

Svaku aplikaciju, ukoliko klijent to poželi nakon lansiranja i pratimo, uz program održavanja i ažuriranja i dovodimo praktično do najbolje moguće verzije, koja proizvodi najveći broj konverzija, kupovina, upita i svega onoga što je prvenstveno cilj aplikacije.

Zamislimo da je svaka aplikacija mala digitalna fabrika, koja neretko direktno ili indirektno proizvodi novac, stoga se svako loše korisničko iskustvo može završiti kobno po klijenta, sa najvećom štetom da korisnik deinstralira aplikaciju. Istraživanja pokazuju da se nakon deinstalacije skoro 95% korisnika nikada ne vrati na istu!

Marketing za aplikaciju

Iako je proces izrade aplikacija za Andorid i iOS uredjaje prilčno složen i kompleksan, nakon izrade aplikacija i postavljanje u Google Play ili App store, posao tek zapravo počinje.

U ovom segmentu značajno je da odabarete kompaniju koja vam može obezbediti uslugu „od ideje do lansiranja“ ili popularno rečeno „ključ u ruke“ kada je app u pitanju.

Dok se aplikacija razvija o njoj se priča, diskutuje i analizira potencijalan marketing plan i izlaz na tržište. Zahtevan zadatak je da vaša aplikacija dodje do velikog broja korisnika, ali uz kvalitetne online kampanje kroz različite platforme, lako možemo stići do velikog broja instalacija.

marketing-app

Ukratko, ukoliko izradimo aplikaciju za vas mi je možemo i promovisati, dobijate kompletnu uslugu na jednom mestu čime postižete konkurentniju cenu i ponudu, a samim tim posao teče brže i produktivnije.

Treba vam aplikacija za restoran, dostavu ili travel agenciju?

Izrada mobilnih i web aplikacija za restorane, dostavu, hotele, salone, putovanja, online prodaju kao i druge usluge konsaltinga, online kurseva i drugih možete pročitati ovde i saznati više o izradi ovih aplikacija.

 • izrada aplikacija za dostavu
 • aplikacije za web shop
 • aplikacije za booking smeštaja
 • aplikacije za restoran
 • app za online kurseve
 • app za fitness

Putem mobilne aplikacije možete slati obaveštenja korisnicima o posebnim ponudama, popustima ili događajima u vašem restoranu. Ovo je odličan način da ostanete u kontaktu sa svojim korisnicima i podstaknete ih da se vrate. Može sadržati program vernosti koji nagrađuje redovne korisnike. Na primer, korisnici mogu sakupljati bodove za svaku kupovinu i zameniti bodove za popuste ili besplatne obroke. Ovo podstiče korisnike da se češće vraćaju u vaš restoran i povećava njihovu vernost.

 • Recenzije i ocene: Mobilna aplikacija omogućava korisnicima da ocene i ostavljaju recenzije vašeg restorana. To je važno za izgradnju poverenja i privlačenje novih korisnika.
 • Personalizacija iskustva: Mobilna aplikacija vam omogućava praćenje preferencija korisnika i pružanje personalizovanog iskustva. Na primer, možete prilagoditi prikaz menija na osnovu prethodnih odabira korisnika ili im nuditi preporuke jela zasnovane na njihovim preferencijama.
 • Analitika i praćenje: Mobilna aplikacija pruža vam mogućnost praćenja podataka o korisnicima, naručivanjima, rezervacijama i drugim metrikama. Ovo vam omogućava bolje razumevanje navika korisnika i donošenje informisanih poslovnih odluka.

Saznajte cenu izrade vaše aplikacije

Pošaljite nam detaljniji opis vaše aplikacije a mi ćemo vam poslati procenu cene izrade Aplikacije po vašim zahtevima.

Scroll to Top
Call Now Button