Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

izrada sajta wordpress web

Izrada WordPress sajta Cena (za sve biznise)

U moru platformi dostupnih za izradu web sajtova, WordPress se izdvaja kao moćan alat koji nudi mnoge prednosti i prilagodljivost, često uz povoljne cene. U današnjem digitalnom dobu, prisustvo na internetu postalo je suštinsko za uspeh svakog biznisa. Bez obzira na veličinu i industriju, imati profesionalno izrađen web sajt predstavlja ključnu tačku komunikacije sa klijentima i potencijalnim korisnicima. U ovom članku, istražujemo važnost izrade WordPress sajta za sve vrste biznisa i razmatramo faktore koji oblikuju cenu ovog korisnog alata.

Zašto izabrati WordPress za izradu vašeg sajta?

WordPress je otvorenog koda i veoma popularan CMS (Content Management System) koji omogućava korisnicima da kreiraju dinamičke web stranice bez potrebe za dubokim tehničkim znanjem. Njegova jednostavna upotreba, bogat izbor tema i dodataka, kao i mogućnost prilagođavanja, čine ga idealnim izborom za sve vrste biznisa. Bez obzira da li je reč o malom lokalnom preduzeću ili globalnoj korporaciji, WordPress pruža fleksibilnost i funkcionalnost koja je potrebna za stvaranje profesionalnog online prisustva.

Raznolikost tema i dodataka za prilagođavanje

Jedna od najvećih prednosti WordPress-a je raznolikost tema i dodataka koje nudi. Bez obzira na vrstu biznisa kojom se bavite, verovatno postoji tema koja će odgovarati vašem brendu i viziji. Ove teme se mogu prilagoditi bojama, fontovima i rasporedom kako bi se stvorio jedinstven izgled sajta. Dodaci, poznati kao “plugins”, omogućavaju dodavanje raznih funkcionalnosti sajtu – od e-trgovine do rezervacionih sistema. Ova prilagodljivost znači da možete izgraditi sajt koji tačno odražava vaše poslovne potrebe i ciljeve.

wordpress-elementor-pravi-sajt

Funkcionalnost WordPress-a u poređenju sa Custom sajtom?

Izbor između WordPress platforme i potpuno prilagođenog custom rešenja za izradu web sajta može biti ključna odluka za vaš biznis. Oba pristupa imaju svoje prednosti i nedostatke, ali je važno razumeti kako se funkcionalnost WordPress-a upoređuje sa custom rešenjem i kako to može uticati na vaše poslovne ciljeve. U ovom članku, istražujemo prednosti i ograničenja obe opcije kako biste doneli informisani izbor.

Prednosti Funkcionalnosti WordPress-a:

 1. Brza Implementacija: WordPress nudi širok izbor gotovih tema i dodataka koji mogu ubrzati proces izrade sajta. Ovo je korisno ako želite brzo da lansirate sajt i osvojite online prisustvo.
 2. Prilagodljivost: WordPress nudi veliku fleksibilnost kroz teme i dodatke koji vam omogućavaju prilagođavanje sajta prema vašim potrebama. Možete izabrati temu koja se najbolje uklapa u vaš brend i viziju.
 3. Upotrebljivost: Za upravljanje WordPress sajtom nije potrebno duboko tehničko znanje. Jednostavno sučelje omogućava vam da lako ažurirate sadržaj, dodate nove stranice i slike bez velikog truda.
 4. Zajednica i Podrška: Zajednica WordPress korisnika je ogromna, što znači da postoji obilje resursa, tutorijala i foruma gde možete pronaći odgovore na pitanja i rešenja za probleme.

Prednosti Custom Rešenja:

 1. Potpuna Kontrola: Custom rešenje omogućava vam potpunu kontrolu nad svakim aspektom sajta. Možete izgraditi funkcionalnosti tačno prema vašim potrebama bez ograničenja koje mogu postojati sa gotovim rešenjima.
 2. Jedinstven Identitet: Custom rešenje vam omogućava da kreirate potpuno originalan izgled i korisničko iskustvo, što je od vitalnog značaja za brendiranje i razlikovanje od konkurencije.
 3. Skalabilnost: Ako vaš biznis raste i potrebno je dodati nove funkcionalnosti, custom rešenje pruža veću skalabilnost jer se može prilagoditi rastućim zahtevima.
 4. Optimizacija za Performanse: Mogućnost optimizacije performansi sajta na najvišem nivou je veća kod custom rešenja, jer možete tačno kontrolisati sve tehničke aspekte.

Ograničenja Funkcionalnosti WordPress-a:

 1. Ograničenje za Složene Potrebe: Iako je WordPress prilagodljiv, može se suočiti sa ograničenjima kada su potrebne složene funkcionalnosti ili integracije sa drugim softverima.
 2. Sigurnost: Kao popularna platforma, WordPress može biti meta napada hakera. Redovno ažuriranje i pravilno konfigurisanje je ključno za održavanje sigurnosti.

Izbor između WordPress-a i custom rešenja zavisi od specifičnih potreba vašeg biznisa. WordPress je odličan za brzu implementaciju, prilagodljivost i lakšu upotrebljivost. Custom rešenje nudi potpunu kontrolu, jedinstven identitet i veću skalabilnost. Razmislite o vašim ciljevima, resursima i budžetu pre nego što donesete odluku. U mnogim slučajevima, kombinacija ova dva pristupa može biti optimalna za ostvarivanje vaših poslovnih ciljeva.

Cena izrade WordPress sajta

Kada je reč o ceni izrade WordPress sajta, faktori se mogu razlikovati u zavisnosti od složenosti i obima projekta. Postoji nekoliko ključnih faktora koji utiču na konačnu cenu:

 • Dizajn i prilagođavanje: Ako želite potpuno prilagođen dizajn koji se uklapa u vaš brend, cena će biti veća nego za korišćenje gotove teme. Prilagođeni dizajn zahteva više vremena i veština dizajnera.
 • Funkcionalnost: Dodaci koji se koriste za dodavanje određenih funkcionalnosti mogu biti besplatni ili plaćeni. Cena će zavisiti od složenosti i broja dodataka koje želite uključiti.
 • Broj stranica: Veći broj stranica zahteva više vremena za izradu i postavljanje, što može uticati na cenu.
 • Optimizacija za pretraživače (SEO): Ako želite da se sajt dobro rangira na pretraživačima, optimizacija za pretraživače je neophodna. Ovo može zahtevati dodatne resurse i rad, što može povećati cenu.

Povoljnost cena u odnosu na korist

Uzimajući u obzir sve faktore, WordPress izrada sajta često nudi povoljan odnos cena – korist. Investicija u profesionalno izrađen sajt može doneti značajan povraćaj uloženog kroz povećanu vidljivost, bolju korisničku interakciju i veći broj konverzija.

U zaključku, izrada WordPress sajta nudi pristupačnu opciju za sve vrste biznisa, omogućavajući stvaranje profesionalnog online prisustva bez velikih troškova. Fleksibilnost, prilagodljivost i raznovrsnost tema i dodataka čine WordPress idealnim izborom za izgradnju web stranica koje odražavaju individualnost vašeg biznisa. Iako cene mogu varirati u zavisnosti od potreba i zahteva projekta, koristi koje donosi izrada WordPress sajta često prevazilaze uloženi trud i sredstva.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button