Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

Kako-dodati-proizvod-Woocommerce-shop-korak-pokorak-marketing-srbija-min

Kako dodati proizvod u Woocommerce shop? (korak po korak)

Ovde ćemo objasniti kako da dodate nov proizvod ili izmeniti postojeći u Woocommerce sistemu online prodavnice. Šta je Woocommerce sistem? WooCommerce je automatizovan sistem koji vam omogućuje da prodajete vaše usluge/proizvode online takodje, on prati vaše prodaje, kupce, skladišti proizvode  u kategorije i mnogo toga kako bi olakšao vaše online poslovanje.

Korak 1. Login

Ulogujete se kao Admin / Shop manager u vašu online prodavnicu sa pristupnim podacima koje ste dobili prilikom izrade online prodavnice.

wordpress-admin-login-panel-woo

Korak 2. Dodati nov proizvod

Nov proizvod možemo dodati klikom na Products > Add New sa leve strane u meniju.

Otvoriće nam se nov prozor u kome menjamo sledeće:

  • Naslov proizvoda
  • URL link proizvoda
  • Kategoriju proizvoda
  • Cenu
  • Cenu na popustu
  • Naslovnu sliku
  • Galeriju proizvoda
  • Opis proizvoda
  • Kratak opis proizvoda

Prvo što dodajemo jeste naziv proizvoda, kako budete dodali naziv videćete ispod url link naziva (to je vaš link proizvoda). Zatim ispod naslova imate veliko edit polje u kome pišete opis proizvoda. Ukoliko je kartica na Visual onda je to izgled kako će inače izgledati live na sajtu. Ukoliko je katica Text onda je to html kod opisa.

Takodje u opisu tj tekst polu možete menjati text nekim prečicama u meniju koji je prikazan iznad. Zavisno od WP verzije meni se nekad razlikuje ali smo u ovom primeru uzeli default verziju i sve opcije ove verzije su uvek prisutne.

Sa desne strane imamo kategorije proizvoda. Tu dodajemo štikliranjem proizvod u kategoriju kojoj pripada, možemo  napraviti i novu kategoriju klikom na link ispod + Add new category. Pored toga imamo i tagove, to su ključne reči ili fraze koje opisuju proizvod.

Korak 3. Dodavanje cene

Cenu dodajemo u polju Regular price -stalna cena ili Sale price – cena na popustu.

Korak 4.  Slika proizvoda

Proizvod treba imati obavezno svoju naslovnu sliku tj. Product image, ukoliko želimo možemo dodati i galeriju tj slike koje se pojavljuju ispod/pored naslovne slike proizvoda. Kada kliknemo na link Set product image otvara nam se novi prozor u kome biramo da li želimo sliku iz već postojeće galerije sajta > Media Library ili dodajemo novu sliku sa računara > Upload Files.

Korak 5. Kratak opis proizvoda

Sa desne strane proizvoda (zavisno od dizajna shopa) stoji naziv, cena kratak opis, dugme kupi. Ovaj kratak opis nije isto što i opis proizvoda. U većini slučaja ovo polje ostaje prazno, osim ukoliko ne želite da stavite primer sastav proizvoda u tezama i slično.

Korak 6. Objavi nov proizvod

Kada završite ažuriranje proizvoda kako bi se on prikazao javno svim korisnicima potrebno je da kliknete na dugme Publish.

 

Isti princip jeste i izmena proizvoda samo što u 2. koraku birate Products > All product gde izaberete proizvod koji želite da menjate i idete Edit.

Za još tutorijala na ovu i slične teme korak po korak pogledajte naš blog.

Treba vam web shop / online prodavnica ?

#pošaljite upit ovde

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button