Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

kako-fiksirati-na-sajtu-menu-dok-skrolujete

Kako napraviti na sajtu fiksiran Header efekat dok skrolujete? (Elementor FREE)

Ako želimo da na sajtu fixirani header / navigaciju a koristimo Elementor FREE verziju, možemo uraditi uz pomoć plugina Sticky Header Effects for Elementor.

Sticky Header Effects for Elementor

Ovaj WordPress plugin je besplatan i možete ga koristiti ukoliko imate besplatnu verziju Elementora, dok je u Elementor PRO ova opcija već aktivna.

U dashboard panelu dodamo nov plugin na Plugins > Add New u polje za pretragu ukucamo “Sticky Header Effects for Elementor” , kliknemo na “Install Now” zatim “Activate” baš kao na slici ispod.

Zatim kada otvorimo Apperance > Header Footer & Blocks i tu dodamo block koji klikom na Edit podesimo da bude ono što nam je potrebno (header, footer, before footer ili block).

Podesimo da ceo ovaj block Elementora bude Full Width, kao i svrhu *u ovom slučaju HEADER, želimo da se prikaže svim korisnicima na celom sajtu tj na svom stranama.

Postoji opcija da želite da imate više header-a na različitim stranicama to možete učiniti upravo na ovaj način (samo odaberete iz menija opciju)

Kada udjemo u Elementor editor klikom na (6 tačkica u sredini) obeležavamo celo polja – jer želimo da to celo polje bude fixirano.

#1 kliknemo da obeležimo polje

#2 Advanced opcije u koloj se nalazi dodatna nova opcija (kada smo instalirali plugin)

#3 Klikom na Enable ova opcija je aktivirana

#4 Ažuriramo stranicu i izmene

Evo kako to izgleda u praksi. Na slici ispod smo u Incognito tabu otvorili demo link i dok srkrolujemo header je fixiran na svim stranicama.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button