Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

slike-gde-ih-naci-kad-su-nam-najpotrebnije-za-blog

SLIKE ,gde ih naći kada su nam najpotrebnije za BLOG ?

Bilo da su vam potrebne kao prateće ilustracije za tekstove na blogu, ili da biste vizuelno pojačali objavu na Facebooku, kvalitetne fotografije su nešto što nam je svima koji se bavimo ovim poslom preko potrebno. No, nekada se u budžet ne uklapa kupovina sa tzv. stock stranica, pa se snalazi kako ko stigne a najčešće, nažalost, neovlašćenim postavljanjem fotografija (prevedeno: “skidanje” sa Interneta prve fotke koja vam izađe u Google -u). Ne samo da nije profesionalno, nego je i kažnjivo! Nema potrebe za tim, kada postoje brojne stranice sa kojih možete preuzeti visokokvalitetne fotografije i ilustracije potpuno besplatno.

Stock.XCHNG – www.sxc.hu

Jedan od najčešće korišćenih kataloga besplatnih fotografija. Registracija je neophodna, a trenutno broji blizu 400.000 fotografija.

 FreePhotosBank – www.freephotosbank.com

Registracija nije potrebna, pretraga lepo funkcioniše, nemaju toliko fotografija kao prethodna stranica, ali su kvalitetne i u dosta dobroj rezoluciji.

morgueFile – morguefile.com/archive

Prelepe fotografije i ilustracije možete preuzeti bez registracije, a prateća fotografija ovog teksta je upravo preuzeta sa tog kataloga.

Stockvault.net – www.stockvault.net

Omiljeni katalog autora teksta, iz prostog razloga što još uvek nije dovoljno popularan da bi se njegove fotografije svuda pojavljivale ? Katalog trenutno broji preko 35.000 fotografija, a registracija nije potrebna.

StockPhotosForFree – www.stockphotosforfree.com

Registracija je obavezna, a možete se povezati i svojim Facebook nalogom, ukoliko vam nije do pravljenja novog naloga. Trenutno se ovde nalazi preko 100.000 fotografija – a ove fotografije možete koristiti i u komercijalne svrhe!

FreeDigitalPhotos.net – www.freedigitalphotos.net 

Fotografije i ilustracije preuzete sa ovog kataloga jesu besplatne, ali je obavezno da navedete izvor! Ukoliko vam ne odgovara kvalitet ponuđene fotografije, imate opciju i da kupite veći format.

Clker.com – www.clker.com

Ovde možete pronaći finu zbirku tzv. clip art ilustracija, ukoliko su vam potrebne za neke prezentacije i sl. Registracija je obavezna, a imate opciju i editovanja već postojećih ilustracija, kao i pravljenja ilustracija od fotografija koje sami dodate.

Unrestrictedstock.com – unrestrictedstock.com

Odličan katalog besplatnih fotografija, vektora i ilustracija. Registracija vam neće biti potrebna.

Simply Zesty – www.simplyzesty.com

Ove fotografije ste verovatno već viđali online: u pitanju je preko 80 visokokvalitetnih fotografija – ilustracija u vezi sa društvenim mrežama (posebno Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Pinterest), kao i za iPhone i iPad. Nije loše da sačuvate ovu stranicu, obzirom da im se dopada saobraćaj koji su dobili zahvaljujući ovom postu, za očekivati je da ih bude još.

Obratite pažnju: ove fotografije ne smete koristiti tako da na njima zarađujete! Dakle, ne smete ih prodavati kao svoje, nije dozvoljeno dodavati ih na web stranice čiji ćete dizajn prodavati (negde jeste, ali to radije proverite), uglavnom nije dozvoljeno da od njih pravite svoj logotip ili zaštićenu marku, nije dozvoljeno korišćenje u katalozima koji su namenjeni prodaji,takođe nije dozvoljena upotreba na pornografskim stranicama i na stranicama koje šire versku,rasni ili bilo koji vid mržnje i slično.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button