Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

seo-optimizacija-sajta-cena-beograd-marketing-srbija-msrbija-optimizacija-web-shop-min

Kako da vaš biznis bude prvi na Googlu?

Imate biznis i naravno da želite da ste prvi na Googlu kada korisnici kucaju vaš proizvod/uslugu. Ali da bi sam Google preporučio baš vaš web sajt ili online prodavnicu potrebno je da imate jaku SEO optimizaciju.

Ranije je bilo dovoljno da sajt napunite ključnim rečima i nekoliko linkova. Ali to više nije tako lako, čak i ako već imate SEO optimizaciju a niste ispunili sva pravila optimizacije opet nećete napredovati.

googleoglasi-msrbija-min1gtmertix

Zašto je konkurencija bolja od vas?

Google na osnovu više od 200 parametara rangira vaš sajt upretragama za odredjene ključne reči, da ne spominjemo konkurenciju koja je uvek u razvoju.

Ako je vaša konkurencija ispred vas, nije nužno zato što oni imaju bolji proizvod ili uslugu već zato što su shvatili da bez SEO optimizacije i marketing kampanja ne možete da se probijete na online tržište.

Nikad nije kasno da krenete sa SEO optimizacijom! Samo imajte na umu da je su rezultati vidljivi nakon 3-4 meseca. Zašto vam ovo pominjemo, ne da bi znali da je ulaganje u SEO ulaganje u budućnost vašeg biznisa bio to sajt ili online prodavnica, već da shvatite koliko ste zapravo iza vaše konkurencije.

ŠTA ČEKATE?

Koje parametre vaš sajt treba ispuniti za SEO ?

Pre svega Google veliku prednost daje sajtovima koji su pre svega optimizovani za mobilne uredjaje. Da li je vaš sajt responziv na mobilnom?

Brzina sajta je važna isto koliko i responziv za mobilne uredjaje čak i vaćnija. Podjite od sebe da li čekate duže od 3-5 sekundi da vam se očita neki sajt? Verovatno da NE. Čak neka istraživanja pokazuju da dok ste na Facebooku ili Instagramu (aplikacije koje imaju super brzinu) ako internet ne učita brzo sliku ili video veliki broj korisnika izadje iz aplikacije pa ponovo udje (pod ovim kažemo da je strpljenje korisnika danas kraće).

Šta utiče na brzinu sajta?

Jedni od glavnih usporivača brzine očitavanja sajta mogu biti i slike. Ne treba vam slika proizvoda 2000 x 2000 pixela – verujte nam! Drugi parametri kao sto su CSS, JS i slično zavise od sajta do sajta.

Brzina može zavisiti i od hostinga, danas ima dosta hosting kompanija koje nude super uslugu, jedna koju mi toplo preporučujemo su UNLIMITED HOSTING i DREAM WEB HOSTING.

Da li vaš sajt ima SSL sertifikat?

Ako vaš sajt jeste reponzive za mobilne uredjaje ima dobru brzinu očitavanja a nema SSL – Google vas 99% neće preporučiti na prvim strana pretrage.

Šta je SSL sertifikat?

Ukoliko kada ukucate vaš sajt u browseru i url počinje sa https:// to znači da je SSL aktiviran (primer url našeg sajta: https://www.marketingsrbija.rs ). Ako vaš sajt sadrži http://nazivsajta.com onda znači da nemate SSL i to će negativno uticati na SEO poziciju kao i ocenu marketing kampanje ukoliko imate Google AdWords ili se reklamirate na Instagramu.

Ono što je VAŽNO DA ZNATE je da uz svaki web sajt paket kod nas imate besplatan domen + hosting + SSL sertifkat. Lansirajte biznis online!

WEBSAJT-BANER-min

Da još jednom vidimo koje su osnovne stvari potrebne da vaš sajt ima da bi poboljšali optimizaciju na Googlu:

  • Responziv sajt na mobilnim uredjajima
  • Brzo očitavanje sajta
  • SSL sertifikat
  • Tehnički SEO itd.

Ovo su neki od parametra koje treba vaš sajt da ispuni za dobru SEO optimizaciju pored naravno SEO on-page, SEO off-page i drugo. Kao što smo napomenuli na početku preko 200 parametra odredjuju poziciju vašeg sajta na Googlu.

Ili nas pozovite a mi ćemo BESPLATNO analizirati vaš web sajt i reći šta je tačno potrebno da popravite i načemu da radite da za odredjene ključne reči budete na prvoj strani Googla.

Imate pitanja?

Pišite nam putem online forme, zakažite sastanak uživo sa našim SEO expertima ili nas pozovite.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button