Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

admin-facebook-meta-ads-business-page-add

Kako dodati Admina na FB business page (+Meta Ads)

Unajmili ste agenciju ili pojedinca da vodi vaše društvene mreže (Facebook i Instagram), objavljuje sadržaj, pušta reklame, prati i analizira razvoj vašeg biznis profila. Onda će vam ovo uputstvo dati odgovora na pitanje: “Kako da dodam nekog kao Admina na FB stranici?”

Prati sledeće korake:

Korak 1 – otvori biznis stranicu

Kada si ulogovan na svojoj biznis stranici URL bi izgledao nešto nalik: facebook.com/naslovstranice, u našem slučaju to je strana Ukusni Recepti.

Odemo sa leve strane na link Professional dashboard, zatim kliknemo na Page access.

Korak 2 – dodaj pristup Adminu

Sada sa desne strane imamo opcije:

  • People with task access – gde dajemo pristup Adminu da vodi stranicu
  • People with Facebook access – gde će dozvolu imati za kompletan profil
  • Community Managers – koji održava red na vašem profilu i gradi zajednicu ali ima ograničenja u ostalim sekcijama stranice

Mi biramo opciju People with task access > Add New gde ćemo izabrati osobu za Admina facebook stranice.

Zatim idemo na Next dugme.

U polje unesemo ime i prezime osobe koju želimo da postavimo za Admina biznis stranice. Ta osoba će dobiti pristup samo onim delovima vaše biznis stranice koje im dozvolite u narednim koracima.

Korak 3 – odobriti koje sve pristupe će imati Admin

Kada smo izabrali osobu za Admina, sada je potrebno podesiti koje delove želimo da upravlja na stranici, on može imati nekoliko vrsta pristupa:

  • Content (kreira postove, storije i interaktuje kao stranica)
  • Messages (ima pristup porukama)
  • Community Activity (može upravljati komentarima na stranici)
  • Ads (može kreirati, menjati, brisati reklame na stranici)
  • Insights (ima pristup analitici stranice)

Savetujemo da kada unajmite nekoga da vam samo vodi društvene mreže štiklirate sve osim Ads, a ako želite da im date full pristup kao npr. agenciji onda štiklirajte sve. VAŽNO je napomenuti da kada dajete pristup agenciji za vodjenje kampanja (to radite na malo drugačiji način dodajete kao partnera kroz Business Ads Manager) kroz koji ćete kasnije raditi plaćeno oglašavanje tj meta ads.

Tražiće da ponovite password/lozinku kako bi potvrdili i dodali korisnika za Admina.

Čestitamo

Odobrili ste pristup Adminu vašoj biznis stranici/profilu. Ostaje samo da Admin potvrdi i spremni ste za rad.

Admin će na svom profilu dobiti notifikaciju odnostno INVITE da je osoba IME PREZIME dodelila pristup za stranicu NAZIV STRANICE. Admin neće imati pristup ukoliko ne potvrdi Invite klikom na Next > Accept.

Vodjenje društvenih mreža danas je od ključne važnosti za bilo koji biznis (bilo on online ili offline) jer su danas društvene mreže dostupne svima i koriste ih tokom celog dana. Kada pametno vodite marketing kampanje vaš biznis može samo da raste iz godine u godinu. Admin će uraditi sve da dovede kupce do vašeg profila i konvertuje u DM ili na vašem web sajtu.

U svakom trenutku možete promeniti pristupe koje ste zadali Adminu ili ga klikom na opciju Remove access ukloniti kao Admina i ukiniti sve pristupe.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button