Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

Kako napraviti Facebook biznis stranicu (FB Page) - Meta novi FB update

Kako napraviti Facebook Biznis stranicu (FB Page) – Meta verzija

Ako imate biznis onda je Facebook stranica prva stvar koju trebate otvoriti (možda čak i pre web sajta). Zašto? Jer Facebook (Meta) ima bilion aktivnih korisnika, i jer ćete upravo integracijom vaše FB stranice sa Instagramom i sajtom (kada dodate FB pixel) moći da puštate Ad kampanje za prodaju. Mislimo na one kampanje koje će donet novac i vidljivost samog brenda.

Pre nego krenemo sa detaljnim uputstvom za otvaranje Facebook Biznis stranice, hoćemo da vas ohrabrimo da izdvojite vremena i upišete sve podatke, dodate kategoriju vašeg biznisa jer ćete tako doprineti boljem pozicioniranju vašeg biznisa na Facebooku.

#1 uloguj se na svoj FB profil

Kada se ulogujete na facebook.com sa leve strane videćete opciju Pages. Kliknite na nju i pratite dalje korake.

Sa leve strane zatim imate opciju + Create new Page. Kada kliknete otvoriće vam se prozor u kome ćete uneti naziv stranice itd.

Ovde je najvažnije popuniti sva 3 polja, zatim kliknete na Create Page. Možete zatim dodati WhatsApp broj.

Automatski odgovor (česta pitanja – FAQ)

Sledeće možete podesiti CTA odnosno dugme za akciju, u ovom slučaju imamo više opcija, mi biramo Send message. Ono što je dobro jeste da odmah možete podesiti i FAQ (česta pitanja). To znači da kada neko klikne na vaš page otvoriće mu se opcija da klikne na neka od pitanja, a kao rezultat toga poslaćete automatski odgovor.

Kako dodati username na FB stranici?

Klikom ispod naziva stranice na link Create @username upravo ćete tako definisati kraći link vaše FB stranice, kada kreirate username i pojavi se zeleni čekbox onda kliknete na plavo dugme i to je to.

Profilna slika

Profilnu sliku manjate isto kao i background (pozadinu stranice), klikom na edit zatim upload sa vašeg računara sliku po želji. Profilna slika je formata 1:1 najbolje 900x900px. Svakako možete podesiti zoom slika kada uplodujete.

Kako dodati Admina na FB stranici?

Ovo je jedno on najčešćih pitanja a odgovor se nalazi na linku: Kako postaviti FB Admina na stranici? Zašto je ovo korisno? Jer tako možete odobriti agenciji da vodi vaše društvene mreže ili pušta reklame.

Video uputstvo

Možete celo ovo uputstvo o otvaranju FB stranice praktično videti i na našem Youtube kanalu.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button