Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

microsoft-clarity-wordpress-setup

Kako povezati Microsoft Clarity + WordPress i zašto je važan za tvoj Web Sajt

U današnjem digitalnom svetu, gde je konkurencija na internetu žestoka, ključno je da vaš WordPress sajt pruži izvanredno korisničko iskustvo. Jedan od alata koji vam može pomoći da to postignete je Microsoft Clarity. U ovom blog postu, istražićemo kako možete povezati Microsoft Clarity sa svojim WordPress sajtom i zašto je to od suštinskog značaja za vašu web stranicu.

Da biste se izdvojili u online svetu i privukli više posetilaca na vaš WordPress sajt, ključno je da se fokusirate na unapređenje korisničkog iskustva. Upravo u ovom kontekstu alati kao što je Microsoft Clarity postaju dragoceni saveznici. U ovom blog postu, istražićemo na koji način možete iskoristiti Microsoft Clarity za optimizaciju vašeg WordPress sajta i pružanje boljeg iskustva posetiocima odnosno UX i kako oni to koriste a da vi možete videti u realnom vremenu ili snimcima.

clariti microsoft

Šta je Microsoft Clarity?

Microsoft Clarity je besplatan alat za analizu korisničkog iskustva na web sajtovima. On omogućava da pratite i analizirate kako se posetioci ponašaju na vašem sajtu, prateći njihove pokrete mišem, klikove, skrolovanje i mnoge druge interakcije. Ovaj alat pruža dragocene uvide o tome kako korisnici interaguju sa vašim sadržajem, kako biste mogli doneti informisane odluke o optimizaciji sajta.

microsoft clarity povezivanje

Kako koristiti Microsoft Clarity sa WordPress-om?

Evo koraka kako da integrišete Microsoft Clarity sa vašim WordPress sajtom:

 1. Registracija i postavljanje naloga: Prvo, potrebno je da se registrujete na Microsoft Clarity platformi i postavite svoj nalog. To uključuje dodavanje vašeg sajta i generisanje koda za praćenje.
 2. Integracija sa WordPress-om: Kopirajte generisani kod praćenja sa Microsoft Clarity i dodajte ga u sekciju <head> na svom WordPress sajtu. Možete to uraditi pomoću WordPress-ovog editora ili pomoću dodatka za upravljanje sajtovima.
 3. Provera rada: Nakon što ste integrisali kod, proverite da li se Microsoft Clarity pravilno prikazuje na vašem sajtu tako što ćete posetiti svoj sajt i osvežiti ga. Pomoću Clarity panela možete pratiti i analizirati interakcije vaših posetilaca.

Tek nakon ovog dela sačekate 24h da se ažurira i onda ćete u panelu imati vaš projekat (sajt). Možete ih imati više i čak ih povezati sa GA4 analitikom kako bi uvezao dodatne podatke i dao pravao UX UI iskustvo korisnika.

Prednosti korišćenja Microsoft Clarity na WordPress sajtu:

 1. Bolje razumevanje korisnika: Microsoft Clarity vam omogućava da bolje razumete kako posetioci interaguju sa vašim sajtom, što vam pomaže da bolje zadovoljite njihove potrebe.
 2. Optimizacija sadržaja: Analiza korisničkog iskustva pomaže vam da identifikujete probleme na sajtu, kao što su nedovoljno vidljivi pozivi na akciju ili problemi sa navigacijom, i da ih optimizujete.
 3. Povećanje konverzija: Praćenjem korisničkih akcija, možete poboljšati svoj sajt kako biste povećali stope konverzije, kao što su popunjavanje kontakt formi ili kupovina proizvoda.
 4. Smanjenje stope napuštanja sajta: Identifikovanjem tačaka na kojima posetioci napuštaju vaš sajt, možete preduzeti korake kako biste smanjili stopu napuštanja i zadržali korisnike duže na sajtu.

Kako povezati Microsoft Clarity sa WordPress-om?

Integracija Microsoft Clarity sa WordPress-om je relativno jednostavna i možete je izvršiti koristeći sledeće korake:

 1. Registracija i postavljanje naloga: Prvo što treba da uradite jeste da se registrujete na Microsoft Clarity platformi i postavite svoj nalog. To uključuje dodavanje vašeg sajta i generisanje koda za praćenje koji ćemo kasnije dodati u HEAD sajta.
 2. Kopiranje koda za praćenje: Nakon što ste registrovani i dodali svoj sajt, Microsoft Clarity će generisati jedinstveni kod praćenja za vaš sajt. Kopirajte ovaj kod.
 3. Integracija u WordPress: Sada treba da integrišete ovaj kod sa svojim WordPress sajtom. To možete uraditi tako što ćete se prijaviti u WordPress Dashboard, otvoriti opciju “Appearance” (Izgled), a zatim “Editor” (Editor). Unutar editora, izaberite “Theme Header” (Zaglavlje teme) i zalepite Microsoft Clarity kod unutar <head> sekcije.
 4. Provera rada: Nakon što ste dodali kod, proverite da li se Microsoft Clarity pravilno prikazuje na vašem sajtu tako što ćete ga posetiti i osvežiti. Pomoću Clarity panela možete pratiti i analizirati interakcije vaših posetilaca.

Zašto je važan Microsoft Clarity za vaš WordPress sajt?

Bolje razumevanje korisnika: Microsoft Clarity omogućava detaljno praćenje ponašanja posetilaca na vašem sajtu. Možete videti gde klikaju, koliko dugo ostaju na stranici, i kako se kreću. Ovo vam pomaže da steknete dublje razumevanje potreba i preferencija korisnika.

Optimizacija sadržaja: Analiza korisničkog iskustva vam omogućava da identifikujete probleme na sajtu, kao što su slabo vidljivi pozivi na akciju (CTA) ili problemi sa navigacijom. Na osnovu ovih podataka, možete optimizovati svoj sajt kako biste poboljšali korisničko iskustvo. Ovo je ključni element i u SEO optimizaciji samog sajta.

Povećanje konverzija: Prateći korisničke akcije, možete identifikovati tačke na kojima posetioci često napuštaju sajt bez obavljanja željenih akcija, kao što su popunjavanje kontaktnih obrazaca ili obavljanje kupovina. Na osnovu ovih informacija, možete preduzeti korake kako biste povećali stope konverzije.

Smanjenje stope napuštanja sajta: Identifikovanjem tačaka na kojima posetioci napuštaju sajt, možete preduzeti korake kako biste smanjili stopu napuštanja i zadržali korisnike na sajtu duže vreme.

Tu smo za sva dodatna pitanja oko integracije.

Povezivanje Microsoft Clarity sa vašim WordPress sajtom donosi mnoge prednosti. Ovaj alat omogućava dublje razumevanje korisnika, optimizaciju sadržaja, povećanje konverzija i smanjenje stope napuštanja sajta. Kroz praćenje i analizu korisničkog iskustva, možete znatno unaprediti svoj sajt i privući veći broj posetilaca. Ne zaboravite da redovno pratite i analizirate podatke kako biste ostali konkurentni na webu.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button