Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

kako dati agenciji pristup da vodi reklame

Kako dati pristup Agenciji za vođenje PPC reklama na Facebook, Instagram kroz META Ads manager

Napravili ste Facebook stranicu, povezali je sa vašim Instagram profilom, podesili ste odnosno verifikovali domen sajta u META Ad manageru ili pak niste postavili ništa od toga? Možemo vam pomoći da podesite sve kako treba i iskoristite maximum iz oglašavanja na društvenim mrežama na Facebooku i Instagramu kroz PPC kampanje.

Facebook Ad manager je sada META Ads manager i nalog možete napraviti na linku https://business.facebook.com/overview, ono što je važno je da prethodno budete ulogovani na Vaš Facebook profil koji je Admin stranice koju podešavate.

Ovde sa da imamo nekoliko načina da damo pristup Agenciji (nama) da pušta reklame za naš (vaš) biznis.

Ovde će automatski povući vaše ime sa FB profila, postavite biznis email adresu kao i naziv vašeg biznisa (posebno važno kada ste pravno lice). Pratite dalje korake i napravite Ad account koji ćete kasnije moći odobriti svim interno ili externo ad managerima da vode vaše kampanje.

Vratimo se na temu, evo nekoliko načina da dodate Agenciju (pojedinca) da vodi reklame na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, WhatsApp) za vaš biznis:

#1 dodajte Admina

Pristup kroz Facebook stranicu setup, dodajte Admina na vašu FB stranicu, kako bi mogli da objavljuju sadržaj, vode reklame i upravljaju stranicom. Važno je da ispratite sve korake kako bi dobili sve privilegije potrebne za kompletan setup kampanje. Odnosi se na custom conversion, ad account, pixele i druge data assete. Zavisno od načina plaćanja i sa čijeg naloga se plaća kampanja, dodatno treba odobriti sve shodno onome što dogovorite sa agencijom tj ad account managerom.

Ako odemo na stranicu pa onda na Professional dashboard otvoriće nam dodatna polja, ako idemo na Page access možemo dodati admina.

kako dodati admina

Ovde sada ako kliknemo na Ad Center otvoriće nam se novo polje gde možemo videti link za Ads Manager.

Važno je podesiti pravilno stvari kroz Ad Manager kako ne bi izostali rezultati sutra. U primeru iznad vidimo da nije povezan nalog (ako pratite korake možete povezati svoj lako) ili nam se javite da pomognemo.

#2 dodelite pristup kroz META Ad manager

Kada ste se ulogovali u Vaš Ad nalog (Ad Account) možete dodati partnera (agenciju) tako što idete na Partners > Add > Give a partner access to your assets i tu ćete ukucati Business ID agencije (Partner business ID), ovaj podatak dobijate prilikom saradnje.

kako dati agenciji pristup da vodi reklame

Upišete business ID agencije i odobrite pristup. To znači da ćete štiklirati (označiti vašu stranicu) dodeliti pristup svim podacima kako bi mogli da podese sve što treba. Isto ćete uraditi i za Instagram, domen, pixels, custom converstion ili šta već imate već aktivno na vašem nalogu.

Onda ćete sačuvati izmene i agencija će dobiti notifikaciju da prihvati vaš zahtev.

Šta je Business Manager ID?

Vaš Business Manager ID je potreban kada želite da Agencija od vas zatraži pristup nalogu. Vaš Business Manager ID: 7875045456542221 (primer) možete pronaći tako što odete u Business setting > Business info gde se i nalaze vaši podaci naloga.

Najlakši način je saznati svoj Business ID i proslediti ga Agenciji koja će zatražiti pristup stvarima koje su im potrebne kako bi uspešno setapovali sve i krenuli sa kampanjama. Vi ćete onda samo odobriti pristup kada vam stigne notifikacija i to je to.

Spremni za povećanje prodaje?

Ako imate nekih pitanja vezano za META Ads ili želite da vodimo vaše kampanje popunite upit za PPC.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button