Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

elementor fix scroll

Kako popraviti horizontal skrol Overflow hidden Elementor pomeranje na mobilnoj verziji

Da li ste testirali svoju Elementor web lokaciju na mobilnom uređaju i otkrili da ide svuda kada počnete da skrolujete nadole ali ide i levo desno? Da li prikazuje čudne praznine sa strane dok pomerate prst levo i desno i neželjenu horizontalnu traku za pomeranje? Ovaj kratak Custom KOD će rešiti taj problem.

Zašto se ovo dešava?

Ovaj problem se dešava kada postoji jedan ili više elemenata na stranici koji stvaraju prelivanje.

Šta je prelivanje? Sa nekim Elementor podešavanjima prilagođenog dizajna, možete da „izgurate“ sadržaj vidžeta iz njegove oblasti kolona. Ovaj deo sadržaja koji se nalazi izvan oblasti njegove kolone naziva se prelivanje.

Kada je sadržaj vidžeta prevelik ili pozicioniran da premaši širinu ekrana na mobilnim uređajima, to stvara problem sa horizontalnim pomeranjem. Da bi ovaj deo sadržaja prikazao i posetiocima veb lokacije, vaš pregledač će morati da doda horizontalnu traku za pomeranje.

Rešite problem sa prelivanjem sa elementor podešavanjima

Možete koristiti podešavanja odeljka Elementor da postavite prelivanje na skriveno. Ako imate više od jednog odeljka koji stvara prelivanje, to ćete morati da uradite za svaki od tih odeljaka. Ako se ovo dešava na više stranica, moraćete to da ponovite na drugim stranicama.

Hajde da vam pokažemo kako da to uradite:

Korak 1 – Idite na stranicu koja ima problem sa prelivanjem i kliknite na “Edit with Elementor”;

Korak 2 – Click na “Edit Section” opcija za početak uređivanja odeljka sa prelivom;

Korak 3 – Pod opcijom “Layout” tab, scroll down do dela “Overflow” i izaberite “Hidden” opciju;

To je to. Rešili ste problem za ovaj odeljak. Imajte na umu da ovo uklanja prelivanje sa svih strana odeljka. Stoga, ako namerno postavite prelivanje na vrhu i dnu odeljka, i oni će postati skriveni.

Rešiti pomoću CSS koda

Problem sa horizontalnom trakom za pomeranje na mobilnim uređajima može se rešiti postavljanjem prelivanja na skriveno. To možete da uradite korišćenjem podešavanja sekcije Elementor ili dodavanjem CSS koda. Pratite ove korake da biste uklonili prelivanje polja pomoću CSS koda.

Korak 1– Idite na Izgled > Prilagodi > Dodatni CSS odnosno (Appearance > Customize > Additional CSS;). I tu ćete dodati css kod.

Korak 2 – Dodajte sledeći CSS kod i sačuvajte izmene.

html,
body{
  width:100%;
  overflow-x:hidden;
}

Ovaj metod će ukloniti sav preliv na levoj i desnoj strani za sve vaše odeljke i stranice. Ovo je opcija koju podešavamo i rešavamo u okviru redizajna vašeg WordPress sajta.

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button