Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

verfikacija domena fb pixel

Kako verifikovati Domen za FB Pixel (META ad manager)

Verifikacija domena za Facebook Pixel u META Ad Manageru obično zahteva nekoliko koraka kako bi se osiguralo da imate kontrolu nad domenom i da možete pratiti događaje na toj domeni putem Facebook Pixela. Evo općeg vodiča o tome kako to možete uraditi:

 1. Pristupite META Ad Manageru: Prvo se prijavite u svoj META Ad Manager nalog.
 2. Otvorite Postavke za Facebook Pixel: Unutar META Ad Managera, pronađite opciju ili sekciju koja se odnosi na praćenje konverzija ili Facebook Pixel. Odatle ćete obično moći pristupiti postavkama za dodavanje i verifikaciju domena.
 3. Dodajte Domen za Verifikaciju: U postavkama, trebali biste pronaći opciju za dodavanje domena koje želite verifikovati. Unesite domen koji želite verifikovati (na primer, “mojadomena.com”).
 4. Generišite Verifikacioni Kod: Nakon dodavanja domena, sistem će vam obično omogućiti generisanje verifikacionog koda.
 5. Postavite Verifikacioni Kod na Vašem Domena: Da biste potvrdili da imate kontrolu nad domenom, trebate postaviti generisani verifikacioni kod na vašoj domeni. Ovo obično zahteva dodavanje određenog meta taga ili HTML koda u zaglavlje vaše web stranice. Tačne instrukcije i kod će vam biti pruženi prilikom generisanja verifikacionog koda.
 6. Potvrdite Verifikaciju: Nakon što postavite verifikacioni kod na vašoj domeni, vratite se na META Ad Manager i pokušajte da potvrdite verifikaciju. Sistem će provjeriti da li je kod prisutan na vašoj domeni i, ako je sve u redu, verifikacija će biti uspešna.
 7. Testiranje i Praćenje: Nakon uspešne verifikacije, možete testirati praćenje događaja putem Facebook Pixela na vašoj domeni kako biste se uverili da sve funkcioniše ispravno.

Napomena: Tačni koraci i opcije mogu se razlikovati u zavisnosti od promena u META Ad Manageru nakon mojeg poslednjeg ažuriranja u septembru 2021. Preporučujem da proverite najnovije upute ili resurse u okviru META Ad Managera ili Facebook podrške kako biste bili sigurni da pratite najnovije korake za verifikaciju domena.

Verifikacija domena u WordPressu

Prvo moramo imati podešen META Ad manager nalog u koji ćemo dodati FB Pixel i ostaje nam da potvrdimo (verifikujemo) domen sajta. Evo detaljnog uputstva korak po korak kako možemo da verifikujemo ukoliko imamo sajt radjen u WordPress platformi:

Sa leve strane u meniju idemo na opciju Domains zatim iz padajućeg menija biramo Create a new domain opciju.

fb erification domain website wordpress pixel meta (1)

Ovde sada unosimo domen sajta koji želimo da verifikujemo u META ad manager kako bi mogli da pravimo bolje marketing kampanje na Facebooku i Instagramu kao i radimo Retargeting kampanje kojima ćemo povećati broj konverzija.

fb erification domain website wordpress pixel meta (2)

Kako bi povezali podatke sajta i Pixela kao i verifikovali domen sajta u META ad manageru moramo izabrati neku od opcija verifikacije, mi biramo meta-tag.

Ako želite verifikovati domen za Facebook Pixel pomoću meta taga, evo kako to možete učiniti:

 1. Generišite Verifikacioni Kod: Prvo se prijavite u svoj META Ad Manager nalog i pronađite opciju za verifikaciju domena. Tu ćete dobiti generisani verifikacioni kod.
 2. Dodajte Meta Tag na Vašu Web Stranicu:

Otvorite HTML kôd vaše web stranice.

Umetnite generisani meta tag unutar sekcije <head> vaše web stranice. Ovaj meta tag će izgledati nešto poput ovoga:

<meta name="facebook-domain-verification" content="VašGenerisaniKod" />

Sačuvajte izmene na vašoj web stranici odnosno sajtu koristeći plugin WPCode snippet.

 1. Sačekajte Verifikaciju: Nakon što dodate meta tag, vratite se u META Ad Manager i pokušajte potvrditi verifikaciju. Facebook će provjeriti prisustvo meta taga na vašoj domeni i, ako je sve ispravno, trebali biste uspješno verificirati domen za Pixel.
 2. Testiranje i Praćenje: Nakon uspješne verifikacije, provjerite da li Pixel ispravno prati događaje na vašoj domeni kako biste osigurali da sve funkcioniše kako treba.
domain add code

Kopirali smo meta-kod i dodajemo ga u HEAD sajta isto kao i Pixel *dodavanje po uputstvu ovde. Sačuvamo izmene.

fb erification domain website wordpress pixel meta (4)

Kopirali smo meta-kod gde treba (/head) i vraćamo se u Meta ad manager da potvrdimo verifikaciju domena klikom na dugme Verify domain.

Evo, konačno smo u par koraka verifikovali naš domen sajta u META ad manageru.

verifikovan domen pixel ad meta manager

Tačni koraci i opcije mogu se razlikovati u zavisnosti od promena u META Ad Manageru nakon mojeg poslednjeg ažuriranja u septembru 2021. Preporučujem da proverite najnovije instrukcije ili uputstva, resurse u okviru META Ad Managera ili Facebook podrške kako biste bili sigurni da pratite najnovije korake za verifikaciju domena.

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.
kontaktirajte nas

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button