Marketing Srbija – Sajtovi + SEO

onlajn kupovina

Zašto se onlajn kupovina smatra kupovinom budućnosti?

Da li ste znali da se onlajn kupovina ubrzano razvija, tako da je razumljivo što je sve popularnija. Svi koji se razumeju u digitalni svet su saglasni u mišljenju da je onlajn kupovina kupovina naše budućnosti. Da li ste nekada razmišljali o prednostima ovog vida kupovine u poređenju sa tradicionalnim? Ako niste, sada imate priliku, jer ćemo vam kroz ovaj tekst ukazati na sve prednosti onlajn kupovine.

Onlajn kupovina predstavlja uštedu vremena

Savremen način života je veoma ubrzan, bili mi toga svesni ili ne, tako da je ušteda vremena veoma značajna. Kada je u pitanju tradicionalna kupovina, mnogo vremena se izgubi na šetnju i obilazak prodavnica. Sigurno vam se nekada desilo da obilazeći prodavnice ipak odlučite da kupite proizvod koji ste videli u prvoj radnji koju ste posetili. To podrazumeva ponovno vraćanje u tu prodavnicu, a samim tim i utrošak vremena.

Onlajn kupovinom za svega nekoliko minuta možete odabrati i kupiti željeni proizvod ulaskom na online shop. U bogatoj internet ponudi  možete odabrati upravo ono što vam treba a ostatak vremena možete utrošiti na neke zanimljivije stvari. Nekada je bilo potrebno mnogo vremena za obilazak i kupovinu, a danas je ovo svedeno na minimum i prilagođeno potrebama savremenog čoveka.

Onlajn kupovina dovodi do uštede novca

Verovatno ste se kao i svi mi katkad zapitali kako uštedeti novac? Uz onlajn kupovinu je to i te kako moguće. Internet prodaja ima svojih prednosti, jer su cene najčešće niže od onih u prodavnicama. Za razliku od tradicionalnih, onlajn prodavnice nemaju troškove zakupa prostora i osoblja koje radi u njima. Samim tim cena artikala kod ove vrste kupovine je formirana isključivo na osnovu vrednosti prodajnog predmeta. Verovatno vam se dešavalo da nakon duge šetnje i tumaranja po radnjama kupite nešto tek da biste kupili. Kasnije shvatite da ste „bacili“ novac, jer vam se to ne sviđa i nije vam bilo potrebno.  

Sa onlajn kupovinom to nije slučaj, jer ćete imati vremena da razmislite pre nego što poručite i da se nakon par minuta ili sati bez ikakvog napora vratite u virtuelni šoping. A to, priznaćete, svakako dovodi do uštede novca.

U onlajn šoping odlazite isključivo kada vama odgovara 

Klasične prodavnice imaju određeno radno vreme što je sasvim razumljivo. Pitanje je da li vi možete da se uklopite i odete u šoping u tom terminu. Nasuprot njima onlajn prodavnice najčešće rade non-stop, što podrazumeva da u kupovinu možete da odete kada vam najviše odgovara. Svakom od nas se dešava da smo bar nekad odložili odlazak u kupovinu, jer nismo mogli da uskladimo svoje vreme sa radnim vremenom prodavnica. Iz tog razloga je onlajn kupovina idealna, jer je možete obaviti iz udobnosti svog doma uvek kada poželite.

Kupovinom u onlajn prodavnicama izbegavate gužvu i ogromne redove. Nikome od nas ne prija čekanje u redu, jer to predstavlja gubitak vremena. Za razliku od odlaska u tradicionalnu prodavnicu, virtualna kupovina predstavlja pravi užitak. 

Onlajn prodavnice su preglednije

Uz dobar dizajn svaka veb-prodavnica je preglednija od tradicionalne, a veliku ulogu u tome ima i dobra reklama.  Za razliku od tradicionalne kupovine pri kojoj nekad ne možete da se snađete kako biste našli ono što vam treba, internet prodavnica predstavlja pravo olakšanje. Dovoljno je da uz dobru internet konekciju ukucate traženi pojam, a veb-prodavnica će sama selektovati i ponuduti vam isključivo one predmete koji ulaze u opseg vaše pretrage. 

Još jedna bitna stavka kada je preglednost u pitanju su i deklaracije samih proizvoda. U klasičnim prodavnicama deklaracije i podaci o nekom predmetu su najčešće minijaturne i nemamo ni vremena ni strpljenja da ih čitamo. U virtualnom svetu opisi proizvoda su jasno istaknuti, tako da detaljno možete pročitati i proučiti podatke o predmetu koji želite da kupite.

Dodatne prednosti onlajn kupovine

Sigurno i sami znate one nametljive prodavce koji iniciraju razgovor sa ciljem da ne izađete iz objekta pre nego što obavite kupovinu. U takvim situacijama se osećamo neprijatno i dešava se da iz pristojnosti kupimo nešto što nam ne treba. Iz istog razloga se dešava da napustimo prodavnicu pre nego što smo uspeli da vidimo željeni proizvod. 

Nasuprot tradicionalnoj prodavnici, tokom onlajn kupovine nemate nikakvu obavezu da komunicirate sa prodavcem. Naravno, ukoliko želite više informacija potrebno je samo nekoliko klikova kako biste ih dobili. U zavisnosti od veb-prodavnice možete odabrati opciju komunikacije

Do pojave onlajn kupovine smo umeli da nosimo pregršt kesa vraćajući se iz šopinga. Uz internet kupovinu ste pošteđeni toga. Uvek možete da naručite odabranu stvar koja će vam stići na željenu adresu. Samim tim ćete poštedeti sebe tegljenja ogromnih kesa i torbi. Naravno, jedina razlika je što proizvod nećete imati istog trenutka, ali vrlo brzo može da stigne do vas.

Nadamo se da smo bar malo uspeli da vam približimo prednosti onlajn kupovine kako biste uspeli da uštedite vreme i novac. To svakako ne znači da treba da izbegavate tradicionalan način kupovine, jer nekada će vam šetnja, živa reč kao i udaljenost od virtualnog sveta prijati. U svakom slučaju, izbor je na vama!

Podeli sa prijateljima:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Scroll to Top
Call Now Button